Alimente pentru normalizarea zahărului din sânge

Multe alimente sunt cunoscute pentru a contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Această proprietate valoroasă se bazează pe prezența și interacțiunea nutrienților și a altor ingrediente active. Succesul utilizării nutrienților în prevenirea și tratamentul diabetului consolidează necesitatea de a se adapta în mod natural la alimente și de a recunoaște faptul că ajutorul, despre care adesea nu suntem conștienți, este la îndemână.

În România, condimentul de scorțișoară este deosebit de apreciat în cofetării, dar în Asia este folosit mai ales în medicina populară pentru ameliorarea diferitelor boli de sănătate.

Studiile științifice au arătat că scorțișoara la unele persoane care suferă de diabet de tip 2 sporește efectul insulinei, stocând astfel glucoza în celule prin sinteza glicogenului. În plus, ingredientele sale active încetinesc golirea stomacului, întârzie absorbția glucozei din intestin în sânge.

Insulina joacă, de asemenea, un rol important în metabolismul grăsimilor

S-a observat că scorțișoara poate avea un efect pozitiv asupra organismului prin scăderea nivelului de trigliceride din sânge, colesterol LDL și colesterol total, contribuind astfel la sănătatea cardiovasculară. În plus, ingredientele active ale scorțișoarei au activitate antioxidantă și un posibil efect în reglarea tensiunii arteriale. Dacă proprietățile dorite ale alimentelor sunt utilizate pentru a controla nivelul zahărului din sânge în diabetul de tip 2, nu este de așteptat un succes rapid. Aroma interesantă a scorțișoarei conferă mâncării o aromă atractivă, ceea ce reduce nevoia de zahăr adăugat. Un condiment excelent pentru salate de fructe neîndulcite, ceai de lamaie, compoturi etc. Merge perfect cu fructele (și legumele) prăjite într-o tigaie ignifugă. Încercați prune coapte, pere, mere,

Sa confirmat științific că afinele au un efect pozitiv asupra normalizării nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, are un efect pozitiv asupra imunității, care este importantă pentru diabetici. Există dovezi că consumul de fructe de pădure îmbunătățește abilitățile cognitive, reduce riscul bolilor cardiovasculare și cancerului.

Afinele (Vaccinium myrtillus) ies în evidență datorită conținutului lor de vitamina C și a mai multor vitamine B. Sa confirmat științific că afinele au un efect pozitiv asupra normalizării nivelului de zahăr din sânge. Se poate spune că consumul de afine crește sensibilitatea celulelor la insulină la persoanele care prezintă un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2. Acestea subliniază influxul de glucoză în celulele musculare, ceea ce este extrem de important pentru persoanele active fizic. Includerea afinelor în dieta dvs. va ajuta la prevenirea apariției proceselor inflamatorii. Aceste efecte dorite sunt însoțite de prezența componentelor bioactive fenolice; antociani, care s-au dovedit a fi antioxidanți puternici. În plus, acestea împiedică defalcarea rapidă a amidonului consumat de alimente. În plus, afinele conțin acid clorogenic,

De asemenea, sa observat că consumul de afine duce la o protecție neuronală mai reușită. Trebuie remarcat faptul că produsele de descompunere a polifenolilor de afine au un efect pozitiv asupra imunității, ceea ce este, fără îndoială, important pentru diabetici.

Ceapa crudă a fost folosită de mult timp în Europa, Orientul Mijlociu și Asia de Est pentru a trata diabetul

Această practică este confirmată într-un studiu științific care a arătat că ceapa contribuie la scăderea zahărului din sânge. Efectele pozitive asupra sănătății cepei se datorează în mare parte ingredientelor active antiinflamatorii și antioxidante. Acest lucru este deosebit de important pentru menținerea sănătății ficatului; un organ care afectează direct nivelul zahărului din sânge. Nu numai că ceapa conține antioxidanți, dar este unul dintre cele mai bogate alimente. A fost demonstrat efectul sinergic al flavonoidelor 25 și quercetinul și glicozidele sale ies în evidență. Efectul pozitiv al cepei se crede că se bazează pe un efect antioxidant, reducând astfel stresul oxidativ al celulelor.

Studiile au arătat, de asemenea, că consumul acestei legume are un efect benefic în scăderea nivelului de grăsimi din sânge și că este de dorit o creștere a nivelului de colesterol HDL din sânge.

Suc de ceapă. În Orientul Mijlociu, ceapa este folosită pentru scăderea zahărului din sânge. Beat după masa principală. Eficacitatea sa a fost dovedită științific. Ceapa necurățată este folosită pentru a face sucul, deoarece frunzele sale subțiri și uscate conțin cantități mari de ingredient activ, în principal quercetin. Pentru a păstra cât mai mult posibil antioxidanții din straturile exterioare ale cepei, aceasta trebuie curățată minim.

Mod de preparare: Spălați ceapa, apoi tăiați fundul necomestibil. Nu coaja. Puneți un storcător și apoi stoarceți sucul. Luați trei linguri în mod regulat după masa principală. Sucul poate fi păstrat la frigider într-un recipient adecvat din sticlă acoperită sau porțelan. Ar trebui să fie consumat în două zile.

Schinduf (Trigonella foenum graecum) este o plantă aromatică utilizată pe scară largă

Semințele sale cu gust amar pot fi consumate atât crude, cât și fierte. Această plantă a fost mult timp profilată corect în medicina tradițională ayurvedică Chineză. Acesta conține o cantitate mare de fibre solubile, a căror prezență încetinește digestia carbohidraților, precum și absorbția glucozei din intestin în sânge. Aceasta vă ajută să vă controlați glicemia. Această proprietate se bazează pe prezența trigonelinei alcaloide și a fibrelor solubile, dintre care predomină galactomannanul. Aceasta încetinește golirea gastrică, ceea ce sporește senzația de sațietate. În Plus, glucomananul previne o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Studiile efectuate la om arată că includerea schindufului în dietă are un efect pozitiv asupra reglării glucozei serice (pe stomacul gol și în timpul zilei). Scăderea nivelului de colesterol LDL a fost observată în ficat și excreția acestuia în scaun. Nivelurile de grăsimi din sânge sunt, de asemenea, reduse atât la pacienții dependenți de insulină, cât și la cei care nu sunt dependenți de insulină.

Consumul de schinduf crește nivelul colesterolului HDL. Intensitatea este mai puternică atunci când mănânci semințe de schinduf germinate. Cercetările științifice au concluzionat că semințele de schinduf pot fi un supliment activ la tratamentul medical clasic, cu o dietă și un exercițiu adaptat.

Studiile epidemiologice arată că fibrele dietetice au un efect pozitiv asupra sănătății diabeticilor. Includerea mai frecventă a schindufului în meniu poate crește conținutul de fibre al dietei. Adăugați la făina rafinată de grâu (opt până la zece la sută schinduf) pentru a face pâinea.