Cum mă poate ajuta un sexolog?

Sexologii sunt specialiști în sexualitate; aceasta înseamnă că puteți căuta tot felul de probleme legate de sexualitate și puteți obține ajutor pentru a le rezolva-fie prin consiliere sexuală, fie prin terapie sexuală.

Ce puteți căuta ajutor de la un sexolog

Unii caută un sexolog pentru a-și găsi din nou dorința, în timp ce alții doresc ajutor pentru a opri rănirea sexului sau sfaturi despre cum să-și deschidă relația și să trăiască poliamoros.

Puteți căuta tot felul de probleme sexuale la un sexolog. Deoarece problemele sexuale se datorează adesea parțial și / sau afectează negativ o posibilă relație de dragoste, este de asemenea comună căutarea unor probleme sexuale și relaționale combinate, de exemplu:

  • sex scăzut și certuri / discuții despre sex
  • probleme de erecție și scăderea intimității în general
  • diferite preferințe sexuale și dificultăți în comunicarea de zi cu zi
  • fără intimitate și anxietate în jurul acestui lucru

Cum funcționează sexologii și ce vă puteți aștepta

Sexologii lucrează adesea cu conversații în combinație cu exerciții. Exercițiile pot fi despre a te cunoaște mai bine pe tine și pe corpul tău sau a te apropia de un partener sexual. Acestea pot fi exerciții psihologice și / sau fizice și sunt, de obicei, sub formă de teme – deci nu trebuie să vă faceți griji că vizita este sexuală – cu siguranță nu va fi.

Vizitele sexologului pot fi asemănătoare cu discuțiile cu un psiholog sau consilier; primiți ajutor bazat pe apel de la un specialist instruit.

Deoarece sexologul nu este o profesie de bază, înseamnă că sexologii au diferite tipuri de educație de bază și apoi o educație ulterioară în sexologie. Profesia de bază poate fi, de exemplu:

  • moașă
  • socionom
  • Doctore
  • psiholog
  • asistenta
  • terapeut

Deoarece un sexolog nu este un titlu protejat, există și cei care se numesc sexologi, chiar dacă este posibil să nu fi citit nicio sexologie sau nici măcar nu au o profesie de bază. Prin urmare, asigurați-vă că verificați ce are sexologul dvs. pentru antrenament.

Sexologia este o știință la fel ca orice altă știință și nu doriți ca sexologul dvs. să se bazeze pe consiliere sau terapie pe propria sexualitate în loc de dovezi.

Sexologii lucrează de obicei pe baza unui model biopsihosocial. Acest lucru înseamnă că sexologul ia în considerare factorii biologici, factorii psihologici și factorii sociali care pot afecta și provoca problemele pe care le-ați căutat și ia în considerare pe toți în tratamentul dumneavoastră.

În ciuda acestui fapt, ajutorul poate părea puțin diferit în funcție de profesia de bază pe care o are sexologul; de exemplu, dacă lucrează mai mult dintr-o perspectivă fizică și fizică sau mai mult dintr-o perspectivă psihologică.

Câte apeluri aveți nevoie de la un sexolog

Uneori este nevoie doar de câteva conversații cu un sexolog pentru ca lucrurile să se îmbunătățească și, uneori, este vorba despre un contact mai lung cu multe conversații, ca orice terapie.

De obicei, nu este posibil să spunem în avans câte apeluri va dura în funcție de problemă, așa că nu este neobișnuit ca sexologul să aibă nevoie de aproximativ două sau trei apeluri înainte de a putea decide dacă și cum vă poate ajuta și / sau un partener.

Aici, poate fi bine să știți că poate exista o anumită diferență între a intra în consiliere sexuală în comparație cu terapia sexuală. Consilierea sexuală înseamnă, de obicei, câteva vizite mai puține și că lucrați puțin mai orientat spre soluții aici și acum, în timp ce terapia sexuală este mai aprofundată și tratează chiar cauza problemelor tale. Ambele oferă astfel “soluții”, dar în terapia sexuală mergeți de obicei mai adânc și schimbările pot fi astfel mai.

Bine de știut înainte de prima vizită de sexolog. Înainte de prima conversație, se poate simți nervos – nu este ciudat. Pentru mulți, sexul și sexualitatea sunt ceva despre care nu au vorbit niciodată. Noi sexologii suntem conștienți de acest lucru și vrem să vă ajutăm să vă simțiți cât mai confortabil în situație.

Experiența mea îmi spune că majoritatea oamenilor cred că se simte cel mai înfricoșător chiar înainte de vizită și apoi dispare în timpul conversației. După câteva conversații, de obicei nu se mai simte la fel de ciudat. Dacă credeți că ceva se simte ciudat sau prea privat, puteți spune întotdeauna.

La fel ca în cazul vizitei unui medic, sexologul dorește de obicei să obțină o viziune holistică asupra problemei tale. De multe ori sunt explorate și lucruri care nu par a fi în mod direct despre sexualitatea dvs., cum ar fi fundalul familiei, stresul în viața de zi cu zi sau problemele la locul de muncă.

Aceasta face parte dintr-un proces normal de cartografiere care ne ajută să ajungem la ceea ce credem că a cauzat problema și ceea ce face ca problema să persiste. Sexul și sexualitatea sunt extrem de complicate și pot fi astfel afectate de tot ceea ce nu pare nici măcar legat de problemă.